Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.5 (Ilość ocen: 4)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdecydowanie ulubiona zupa mojego Kochanego T. i częsty „gość” w naszym domu. Przepis na 4 porcje zupy, pochodzi z rodzinnego zeszytu.

Składniki

400 g mięso wołowe - mielne
1 szt. czerwona papryka
1 szt. żółta papryka
1 szt. cebula
1 szt. papryczka chilli
400 g pomidory z puszki
1 szt. puszka czerwonej fasli
1 szt. mała puszka kukurydzy
2 szt. czosnek (ząbki)
500 ml bulin warzywny
1/2 łyżeczka słodka papryka
2 szt. liść laurowy
1 szczypta sól, pieprz, pieprz ziołowy

Opis wykonania

Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Dodać do niej pokrojone w kostkę papryki – poddusić. Gdy trochę zmiękną dodać fasolę, liście laurowe, kukurydzę i zblendowane puszę pomidorów. W między czasie rozgrzać patelnię z oliwą i czosnkiem i usmażyć mięso (mięso + sól + pieprz + pieprz ziołowy). Gdy mięso będzie gotowe, włożyć je do garnka w którym gotuje się zupa. Gdy wszystko mamy w jednym garnku dolewamy bulion (nie od razu cały – zupa ma mieć konsystencję gulaszu). Dodajemy sól, pieprz i gotujemy jeszcze 20 minut. Na koniec dodajemy słodką paprykę i opcjonalnie kminek. PYCHA!!!

Oceń przepis
Średnia ocen: 3.5, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Meksykańska świetnie rozgrzewa 👍bardzo pożywna zupa. Jeszcze dodaje kmin rzymski mielony.