Kolorowe warzywa
1 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Kolorowe warzywa
Kolorowe warzywa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka kroimy w kosteczkę. W między czasie rozgrzewamy patelnię z odrobiną wody. Mięso obtaczamy w soli, granulowanej cebulce, mielonej papryce i bazyli. Wrzucamy na patelnię i dusimy. Myjemy pieczarki i pokrojone wrzucamy na patelnię. Następnie kroimy cebulę i paprykę i również wrzucamy na patelnię. Mieszamy i w razie potrzeby dolewamy wodę aby nasza potrawa się nie przypaliła. Kroimy cukinię, a następnie wrzucamy do naszej potrawy. Dodajemy kukurydzę, mieszamy, podlewamy wodą w razie potrzeby i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Dusimy do momentu uzyskania porządanej miękko$ci warzyw. Na koniec doprawiamy jeszcze jogurtem, cynamonem, cebulką granulowaną i bazylią. Całość mieszamy i gotowe.
Komentarze