Komosa ryżowa z indykiem
3 porcje
30 min
Łatwe
Komosa ryżowa z indykiem
Składniki
1 szklanka komosa ryżowa
500 g indyk mielony
1 łyżka lubczyk świeży
1 łyżka pietruszka zielona świeża
1 łyżka koperek świeży
2 łyżeczka majeranek
1 szt. papryka czerowona
1 łyżka kurkuma
1 szt. por połówka
1 łyżka olej rzepakowy
3 szklanka woda
Komosa ryżowa z indykiem
Komosa ryżowa z indykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
na patelnie daje lyzke oleju rzepakowego i wrzucam indyka. dodaje lyzeczke kurkumy i mieszam dolewając 1/4 szklanki wody.
po kilku minutach dodaje papryje w kosteczke (obralam ja ze skorki) i por w krazki. dusze pod przykryciem.
na koncu dodaje zielenine pokrojoną i szklanke komosy. wszystko zalalam woda i gotowalam 15 min.
po tym czasie wylaczylam i 10 min bylo pod przykryciem.
Komentarze