Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Komosa ryżowa z indykiem

Składniki

1 szklanka komosa ryżowa
500 g indyk mielony
1 łyżka lubczyk świeży
1 łyżka pietruszka zielona świeża
1 łyżka koperek świeży
2 łyżeczka majeranek
1 szt. papryka czerowona
1 łyżka kurkuma
1 szt. por połówka
1 łyżka olej rzepakowy
3 szklanka woda

Opis wykonania

na patelnie daje lyzke oleju rzepakowego i wrzucam indyka. dodaje lyzeczke kurkumy i mieszam dolewając 1/4 szklanki wody. po kilku minutach dodaje papryje w kosteczke (obralam ja ze skorki) i por w krazki. dusze pod przykryciem. na koncu dodaje zielenine pokrojoną i szklanke komosy. wszystko zalalam woda i gotowalam 15 min. po tym czasie wylaczylam i 10 min bylo pod przykryciem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych