Makaron "Chińska miseczka"
9 porcje
80 min
Średnie
Spodobał Ci się ten przepis,jest bardzo prosty
Przepyszny.Polecam.
Składniki
250g. chińskiego makaronu błyskawicznego
2 filety z kurczaka.
2 łyżki soku z cytryny
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
2 łodygi selera naciowego
1 czerwona cebula
1 zielony ogórek
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka groszku konserwowego
4 duże pieczarki
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
1 pęczek zielonej cebulki
9 łyżek oleju rzepakowego
sól,pieprz,kozieradka,curry,papryka słodka,szczypta
cynamonu
sos sojowy jasny
prażony sezam
Makaron "Chińska miseczka"
Makaron "Chińska miseczka"
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filet z kurczaka oczyszczamy,kroimy w paski,solimy,posypujemy papryką,curry,dodajemy sok z cytryny,mieszamy w misce,odstawiamy na godzinę do lodówki.W między czasie warzywa oczyszczamy kroimy w grubsze zapałki.Kukurydzę i groszek odcedzamy.Na dużej patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy filet z kurczaka,podsmażamy,dodajemy warzywa.Smażymy krótko na dużym ogniu,doprawiamy do smaku przyprawami oraz sosem sojowym.W garnku zagotowujemy wodę,lekko solimy,dodajemy sos sojowy,kozieradkę,wrzucamy makaron,mieszamy,gotujemy 2minutki,wyjmujemy łyżką cedzakową.Makaron,oraz warzywa łączymy ze sobą,mieszamy,doprawiamy do smaku,wrzucamy posiekaną kolendrę,sezam.Makaron porcjujemy do miseczek,posypujemy posiekaną zieloną cebulką.SMACZNEGO.
Komentarze