Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Stek z rostbefu z prawdziwkami, serem Szafir i oliwą truflową

Opis wykonania

Pyszna jesienna wersja klasycznego steka uzupełniona pełnym umami polskim serem dojrzewającym Szafir;)

Ugotowane ziemniaki marynujemy w ziołach i czosnku (Tymianek, Rozmaryn) wrzucamy je do piekarnika na temp. 180 stopni C. Steki zagrzane do temp. pokojowej posypujemy solą morską. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Smażymy steki po 3 min z każdej strony na średnim ogniu. Wyłączamy ogień i dajemy im po 1,5 min z każdej strony na odpoczynek na patelni. Zdejmujemy steki na deskę. Na patelnie dajemy zwykłe masło i pokrojone w plasterki grzyby. Smażymy szybko na dużym ogniu(1-2min) doprawiamy solą i rozmarynem. Kiedy steki odpoczęły a ziemniaki mamy upieczone wykładamy wszystko na talerz (pokrojone pomidorki, zioła i ser szafir który możemy popłatkować obieraczką) na warzywa kładziemy steka i borowiki. Polewamy wszystko masłem spod grzybów i oliwą truflową. Smacznego;)