Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa AJLAUF

Opis wykonania

Śląskie smaki.Poleca.

Do garnka wrzucamy skrzydełka oraz mięso wołowe,zalewamy wodą dodajemy obrane warzywa,lekko solimy.Cebulę kroimy na pół(nie obieramy)kładziemy na suchej mocno rozgrzanej patelni opalamy ze wszystkich stron,dodajemy do garnka.Czosnek rozgniatamy dłonią dodajemy do wywaru.Gotujemy wywar ok.2 godziny na małym ogniu.Po czasie zupę przecedzamy przez gęste sito.Skrzydełka obieramy z mięsa,wołowe,marchewkę,pietruszkę drobno kroimy,dodajemy do zupy. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy stopniowo mąkę,mieszamy tak aby nie było grudek. Cienkim strumieniem wlewamy ciasto na gotujący się rosół ,mieszamy,gotujemy 3-4 minuty,doprawiamy do smaku.Zupę rozlewamy do miseczek,posypujemy posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.