Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Śląskie smaki.Poleca.

Składniki

8 skrzydełek kurzych
300g. mięsa wołowego najlepiej pręgi
4 średnie marchewki
1/2 selera
2 pietruszki
1 pomidor
2 cebule opalone na suchej patelni
kilka gałązek lubczyku
sól,pieprz
Ciasto:
2 jaja
4-5 łyżek mąki pszennej
szcz4 łyżki posiekanej natki pietruszki ypta soli

Opis wykonania

Do garnka wrzucamy skrzydełka oraz mięso wołowe,zalewamy wodą dodajemy obrane warzywa,lekko solimy.Cebulę kroimy na pół(nie obieramy)kładziemy na suchej mocno rozgrzanej patelni opalamy ze wszystkich stron,dodajemy do garnka.Czosnek rozgniatamy dłonią dodajemy do wywaru.Gotujemy wywar ok.2 godziny na małym ogniu.Po czasie zupę przecedzamy przez gęste sito.Skrzydełka obieramy z mięsa,wołowe,marchewkę,pietruszkę drobno kroimy,dodajemy do zupy. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy stopniowo mąkę,mieszamy tak aby nie było grudek. Cienkim strumieniem wlewamy ciasto na gotujący się rosół ,mieszamy,gotujemy 3-4 minuty,doprawiamy do smaku.Zupę rozlewamy do miseczek,posypujemy posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych