Zupa krem z cukinii
 
                                            4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
                    Pyszna zupa z cukinii i "makaronem" z sera. 
                
                Składniki
2 łyżka oliwa z oliwek
                                                            1 łyżeczka pieprz czarny
                                                            100 g ser żółty
                                                            50 g jogurt naturalny
                                                            2 szt. czosnek ząbki
                                                            4 szt. cukinia
                                                            1 szt. cebula szalotka
                                                            1 l bulion warzywny
                                                    Zupa krem z cukinii
Zupa krem z cukinii
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w kostkę. Szalotkę kroimy w pióra, ząbki czosnku na cienkie plasterki. Na oliwie podsmażamy cukinię, szalotkę i czosnek. Do bulionu dodajemy zawartość patelni i gotujemy przez około 30 minut - aż warzywa będą bardzo miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy pieprzem i blendujemy przez kilka sekund. Ser ścieramy na tarce (małe oczka), dodajemy porcję na środek zupy.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze