Zupa krem z cukinii
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszna zupa z cukinii i "makaronem" z sera.
Składniki
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka pieprz czarny
100 g ser żółty
50 g jogurt naturalny
2 szt. czosnek ząbki
4 szt. cukinia
1 szt. cebula szalotka
1 l bulion warzywny
Zupa krem z cukinii
Zupa krem z cukinii
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w kostkę. Szalotkę kroimy w pióra, ząbki czosnku na cienkie plasterki. Na oliwie podsmażamy cukinię, szalotkę i czosnek. Do bulionu dodajemy zawartość patelni i gotujemy przez około 30 minut - aż warzywa będą bardzo miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy pieprzem i blendujemy przez kilka sekund. Ser ścieramy na tarce (małe oczka), dodajemy porcję na środek zupy.
Komentarze