Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Zupę z cukinią w roli głównej ugotowałem zainspirowany wizytą w przemiłej włoskiej restauracji.

Składniki

750 ml - bulionu lub rosołu
2 szt. - cukinii
1-2 ząbki - czosnku
- suszone oregano
- sól, pieprz do smaku
2 łyżki - oliwy z oliwek
odrobina - oleju do podsmażenia cukinii

Opis wykonania

Cukinię umyj, pokrój w kostkę, ale bez obierania skóry. Ona zapewni zupie ładniejszy kolor. W garnku rozgrzej olej roślinny, wrzuć cukinię i rozgniecione ząbki czosnku.

Cukinię dopraw solą i pieprzem, a następnie podsmażaj przez kilka minut, aż zacznie się rumienić na złoto. Teraz czas na bulion albo domowy rosół. Zalej nim zawartość garnka. Dodaj łyżkę suszonego oregano i przykryj garnek. Zupę gotuj ok. 20 minut na niezbyt dużej mocy płyty grzewczej. Po tym czasie zmiksuj całość przy pomocy blendera na gładki krem.

W tym momencie warto spróbować zupy i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Ostatni składnik to oliwa z oliwek. Zupę serwuj z podsmażoną bułką włoską.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy