


Na Wielkanocnym stole królują jajka w wielu postaciach – w sałatkach, pastach oraz faszerowane. Tym razem w Akademii Smaku jajka wypełnione nadzieniem z pieczarek, cebuli i majonezu.
Ugotuj jajka (włóż do ciepłej wody i gotuj przez około 6 minut od momentu zagotowania wody). Po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą, ostudź i obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół i wyjmij żółtka.
Pieczarki umyj i osusz, a cebulę obierz. Składniki umieść w pojemniku blendera i rozdrobnij.
Pieczarki i cebulę podsmaż razem na maśle, a następnie ostudź. Dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.
Jajka wypełnij farszem i udekoruj rzeżuchą. Możesz wykorzystać także drobno posiekany szczypiorek.
Na koniec oprósz płatkami chili (opcjonalnie).