Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jajka faszerowane pieczarkami

Opis wykonania

Na Wielkanocnym stole królują jajka w wielu postaciach – w sałatkach, pastach oraz faszerowane. Tym razem w Akademii Smaku jajka wypełnione nadzieniem z pieczarek, cebuli i majonezu.

Jajka faszerowane pieczarkami - krok 1

Ugotuj jajka (włóż do ciepłej wody i gotuj przez około 6 minut od momentu zagotowania wody). Po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą, ostudź i obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół i wyjmij żółtka.

Jajka faszerowane pieczarkami - krok 2

Pieczarki umyj i osusz, a cebulę obierz. Składniki umieść w pojemniku blendera i rozdrobnij.

Pieczarki i cebulę podsmaż razem na maśle, a następnie ostudź. Dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem.

Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.

Jajka faszerowane pieczarkami - krok 3

Jajka wypełnij farszem i udekoruj rzeżuchą. Możesz wykorzystać także drobno posiekany szczypiorek.

Na koniec oprósz płatkami chili (opcjonalnie).