Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 3)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Na Wielkanocnym stole królują jajka w wielu postaciach – w sałatkach, pastach oraz faszerowane. Tym razem w Akademii Smaku jajka wypełnione nadzieniem z pieczarek, cebuli i majonezu.

Składniki

3 jajka
4 pieczarki
½ cebuli
1 łyżka majonezu
sól, pieprz do smaku
do podania: rzeżucha, papryka ostra w proszku lub płatki chili (opcjonalnie)

Opis wykonania

1

Ugotuj jajka (włóż do ciepłej wody i gotuj przez około 6 minut od momentu zagotowania wody). Po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą, ostudź i obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół i wyjmij żółtka.

2

Pieczarki umyj i osusz, a cebulę obierz. Składniki umieść w pojemniku blendera i rozdrobnij.

Pieczarki i cebulę podsmaż razem na maśle, a następnie ostudź. Dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem.

Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Jajka wypełnij farszem i udekoruj rzeżuchą. Możesz wykorzystać także drobno posiekany szczypiorek.

Na koniec oprósz płatkami chili (opcjonalnie).

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Uwielbiam połączenie jajka i pieczarki. Ja posypuje całość świeżym szczypiorkiem.
Anna U.
Uwielbiam faszerowane jajka. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis!
Magda
Szybka fotka, zanim znikną ze stołu;) pychotka
Marta
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych pieczarkami :)
DS
Super przepis!
Dariaa509
Lepszych nie jadłam
Aleksandra J
Zapomniałam o tym połączeniu smakowym, a jest bardzo pyszne ☺️
bsylvia
Bardzo dobry przepis na jajka faszerowane pieczarkami - szczegółowy. Polecam!