Jajka faszerowane pieczarkami
![Jajka faszerowane pieczarkami](https://akademiasmaku.pl/storage/7768/conversions/jajka-faszerowane-pieczarkami-4944-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9748/conversions/abvuRWtskguslD-thumb.webp)
Ugotuj jajka (włóż do ciepłej wody i gotuj przez około 6 minut od momentu zagotowania wody). Po ugotowaniu zalej jajka zimną wodą, ostudź i obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół i wyjmij żółtka.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9749/conversions/6azj5JHfq55Nwn-thumb.webp)
Pieczarki umyj i osusz, a cebulę obierz. Składniki umieść w pojemniku blendera i rozdrobnij.
Pieczarki i cebulę podsmaż razem na maśle, a następnie ostudź. Dodaj do żółtek, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj majonez i dokładnie wymieszaj.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9750/conversions/Yt55Sg9XgSpKBz-thumb.webp)
Jajka wypełnij farszem i udekoruj rzeżuchą. Możesz wykorzystać także drobno posiekany szczypiorek.
Na koniec oprósz płatkami chili (opcjonalnie).
Komentarze