Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jajka w sosie musztardowym

Opis wykonania

Sos musztardowy to świetny dodatek do jajek. Intensywny aromat musztardy wyostrza smak sosu i dodaje niepowtarzalnego charakteru. W Akademii Smaku zaprezentuję mój sprawdzony przepis na pyszny sos musztardowy.

Jajka w sosie musztardowym - krok 1

Jajka ugotuj na płycie grzewczej na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój wzdłuż na połówki.

Jajka w sosie musztardowym - krok 2

Przygotuj sos – wymieszaj majonez z musztardą i śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gorczycą.

Jajka w sosie musztardowym - krok 3

Jajka polej przygotowanym sosem. Podawaj posypane posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.

Bosch do kuchni