Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 4)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sos musztardowy to świetny dodatek do jajek. Intensywny aromat musztardy wyostrza smak sosu i dodaje niepowtarzalnego charakteru. W Akademii Smaku zaprezentuję mój sprawdzony przepis na pyszny sos musztardowy.

Składniki

3 szt. - jajek
100 g - majonezu
4 łyżki - musztardy Dijon
1 łyżka - śmietany
0,5 łyżeczki - gorczycy
- sól i biały pieprz do smaku
podanie - koperek lub szczypiorek

Opis wykonania

Jajka ugotuj na płycie grzewczej na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój wzdłuż na połówki.

Przygotuj sos – wymieszaj majonez z musztardą i śmietaną. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gorczycą.

Porada

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na makaron? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.

Bosh Logo
Bosh

Jajka polej przygotowanym sosem. Podawaj posypane posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Klasyczne jajka, idealne na Wielkanoc.
Pafwvcio
No takie jajeczka to można wsuwać :D
MiszelPiszel
Idealne danie na okres wielkanocny!