Blok czekoladowy
8 porcje
150 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Blok czekoladowy
Blok czekoladowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do rondelka wlej wodę i dodaj masło, podgrzej. Kiedy masło się roztopi, dodaj cukier i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj kakao, wymieszaj i odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.
Herbatniki i orzechy włoskie umieść w pojemniku blendera i zmiksuj na mniejsze kawałki.
Następnie połącz wszystkie składniki – masę kakaową, pokruszone herbatniki i orzechy oraz mleko w proszku.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Formę wyłóż papierem do pieczenia i umieść w niej masę. Najpierw umieść ¼ masy i dociskaj, a potem dołóż resztę.
Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Po schłodzeniu wyjmij blok czekoladowy z formy i pokrój na kawałki.
Komentarze