Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Burgery wołowe

Burgery wołowe
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Sekret doskonałych burgerów to przede wszystkim dobrej jakości mięso i mistrzowskie dodatki. Dzięki temu burger staje się smacznym i pełnowartościowym posiłkiem, który z powodzeniem sprawdzi się jako obiad.

Składniki

6 bułek do burgerów
600 g antrykotu
4 cebule
½ łyżeczki pieprzu
2 ząbki czosnku
100 ml oliwy z oliwek
½ łyżeczki ostrej papryki
Sól, pieprz

Opis wykonania

1

Jedną z czterech cebuli siekamy w kostkę i podsmażamy na oliwie, a następnie chłodzimy w lodówce.

Mięso mielimy na grubych oczkach i przekładamy do miski.

Następnie dodajemy 4 łyżki wody, paprykę, pieprz, 2 posiekane ząbki czosnku oraz podsmażoną cebulę.

2

Dokładnie wyrabiamy mięso w taki sposób, by było lekko kleiste.

Przygotowaną masę dzielimy na 4 części i formujemy okrągłe burgery.

Chłodzimy mięso w lodówce przez 20 minut.

Porada

Możemy posmarować ręce oliwą, wtedy mięso będzie się lepiej formowało.



Bosh Logo
Bosh
3

Ustawiamy płytę grzewczą na wysoką moc i smażymy burgery na mocno rozgrzanej patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony.

Dodatki do burgerów dobieramy według uznania: majonez, salsa pomidorowa, pomidory, ogórki, sałata itp.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Edi
Zmierzyłam się z przepisem Mateusza Gesslera. Wyszedł burger znakomity!
Pafwvcio
Coś pysznego <3!
Małgorzata
Rzeczywiście tajemnica tego burgera jest pyszne mięso. Troszkę trzeba było popracować ale za to burger jest pyszny
Maria Izabela
Warty zrobienia, mięsko wychodzi bardzo soczyste
damdlani
Bułki wolę zrobić swoje, ale przepis prosty, dobry i konkretny!
Lalaxo
Mięso z tego przepisu jest wyraziste, soczyste i smaczne. W punkt.
Babylington
Najlepsze burgery to te domowe.
bsylvia
Przepyszne burgery, polecam!