Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Burgery wołowe

Opis wykonania

Sekret doskonałych burgerów to przede wszystkim dobrej jakości mięso i mistrzowskie dodatki. Dzięki temu burger staje się smacznym i pełnowartościowym posiłkiem, który z powodzeniem sprawdzi się jako obiad.

Burgery wołowe - krok 1

Jedną z czterech cebuli siekamy w kostkę i podsmażamy na oliwie, a następnie chłodzimy w lodówce.

Mięso mielimy na grubych oczkach i przekładamy do miski.

Następnie dodajemy 4 łyżki wody, paprykę, pieprz, 2 posiekane ząbki czosnku oraz podsmażoną cebulę.

Burgery wołowe - krok 2

Dokładnie wyrabiamy mięso w taki sposób, by było lekko kleiste.

Przygotowaną masę dzielimy na 4 części i formujemy okrągłe burgery.

Chłodzimy mięso w lodówce przez 20 minut.

Burgery wołowe - krok 3

Smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony.

Dodatki do burgerów dobieramy według uznania: majonez, salsa pomidorowa, pomidory, ogórki, sałata itp.