


Sekret doskonałych burgerów to przede wszystkim dobrej jakości mięso i mistrzowskie dodatki. Dzięki temu burger staje się smacznym i pełnowartościowym posiłkiem, który z powodzeniem sprawdzi się jako obiad.
Jedną z czterech cebuli siekamy w kostkę i podsmażamy na oliwie, a następnie chłodzimy w lodówce.
Mięso mielimy na grubych oczkach i przekładamy do miski.
Następnie dodajemy 4 łyżki wody, paprykę, pieprz, 2 posiekane ząbki czosnku oraz podsmażoną cebulę.
Dokładnie wyrabiamy mięso w taki sposób, by było lekko kleiste.
Przygotowaną masę dzielimy na 4 części i formujemy okrągłe burgery.
Chłodzimy mięso w lodówce przez 20 minut.
Ustawiamy płytę grzewczą na wysoką moc i smażymy burgery na mocno rozgrzanej patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony.
Dodatki do burgerów dobieramy według uznania: majonez, salsa pomidorowa, pomidory, ogórki, sałata itp.