Domowy chicken burger
2 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Domowy chicken burger
Domowy chicken burger
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka pokrój na kotlety, lekko rozbij. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką do smaku.
Kotlety najpierw namocz w mleku, następnie obtocz w mące, później w jajku i na koniec w pokruszonych płatkach kukurydzianych (by je rozdrobnić, użyj blendera).
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety na średniej mocy płyty grzewczej przez ok. 3–4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Przygotuj burgery – spód każdej bułki posmaruj majonezem i nałóż po garści zieleniny. Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce, pomidory pokrojone w plasterki i krążki czerwonej cebuli.
Komentarze