Domowy chicken burger
![Domowy chicken burger](https://akademiasmaku.pl/storage/7392/conversions/domowy-chicken-burger-4560-single.webp)
2 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Domowy chicken burger
Domowy chicken burger
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8890/conversions/Y08WZQbbkgQG0B-thumb.webp)
Kurczaka pokrój na kotlety, lekko rozbij. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką do smaku.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8891/conversions/JoDEIcQrfidb5w-thumb.webp)
Kotlety najpierw namocz w mleku, następnie obtocz w mące, później w jajku i na koniec w pokruszonych płatkach kukurydzianych (by je rozdrobnić, użyj blendera).
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8892/conversions/vor8yJrkaQ4r29-thumb.webp)
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety na średniej mocy płyty grzewczej przez ok. 3–4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
![6](https://akademiasmaku.pl/storage/8893/conversions/t5LjQ9xeO2RW8V-thumb.webp)
Przygotuj burgery – spód każdej bułki posmaruj majonezem i nałóż po garści zieleniny. Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce, pomidory pokrojone w plasterki i krążki czerwonej cebuli.
Komentarze