Parówki w cieście francuskim
4 porcje
15 min
Łatwe
4.2 (Ilość ocen: 5)
Parówki w cieście francuskim to doskonała przekąska na każdą imprezę. Możesz serwować je na ciepło i na zimno. To proste danie przygotujesz w kwadrans
Składniki
8 szt. - parówek
1 opakowanie - ciasta francuskiego
1 szt. - jajka
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto rozwiń na desce i pionowo pokrój je na paski o szerokości ok. 2 cm.
Każdą kiełbaskę owiń dookoła ciastem francuskim.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Ciasto posmaruj jajkiem i piecz w piekarniku ok. 10–15 min w temperaturze 200°C.
Komentarze