Parówki w cieście francuskim
![Parówki w cieście francuskim](https://akademiasmaku.pl/storage/7722/conversions/parowki-w-ciescie-francuskim-4897-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 4)
Parówki w cieście francuskim to doskonała przekąska na każdą imprezę. Możesz serwować je na ciepło i na zimno. To proste danie przygotujesz w kwadrans
Składniki
8 szt. - parówek
1 opakowanie - ciasta francuskiego
1 szt. - jajka
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9567/conversions/ghJt7fJH7GdRrl-thumb.webp)
Ciasto rozwiń na desce i pionowo pokrój je na paski o szerokości ok. 2 cm.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9568/conversions/TLnEHn74M4Iz3K-thumb.webp)
Każdą kiełbaskę owiń dookoła ciastem francuskim.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9569/conversions/ydv8Vcjg331uAY-thumb.webp)
Ciasto posmaruj jajkiem i piecz w piekarniku ok. 10–15 min w temperaturze 200°C.
Komentarze