Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Parówki w cieście francuskim to doskonała przekąska na każdą imprezę. Możesz serwować je na ciepło i na zimno. To proste danie przygotujesz w kwadrans

Składniki

8 szt. - parówek
1 opakowanie - ciasta francuskiego
1 szt. - jajka

Opis wykonania

Ciasto rozwiń na desce i pionowo pokrój je na paski o szerokości ok. 2 cm.

Każdą kiełbaskę owiń dookoła ciastem francuskim.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Bosh Logo
Bosh

Ciasto posmaruj jajkiem i piecz w piekarniku ok. 10–15 min w temperaturze 200°C.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MARTA
Szybka przekąska na kinder party :D