Placki ziemniaczane z kurkami i antrykotem

4 porcje
120 min
Średnie
Składniki
Placki ziemniaczane z kurkami i antrykotem
Placki ziemniaczane z kurkami i antrykotem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Packi ziemniaczane: ziemniaki, cukinię i dynię obierz i zetrzyj na placki. Dodaj jajko i mąkę, a następnie smażymy do uzyskania złotego koloru. Pieczeń: mięso zwiń i obsmaż na maśle. Włóż do żaroodpornego zamykanego naczynia, dodaj pokrojone warzywa, polej czerwonym winem i bulionem. Obłóż bekonem i piecz ok. godziny w temp. 180°C. Sos kurkowy: podsmaż posiekaną cebulę na maśle. Dodaj kurki i smaż krótko razem. Na koniec dodaj śmietanę. Buraczki: posiekaj buraczki na wiórki i dodaj pokrojone wiśnie.
Komentarze