Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Stek z polędwicy wołowej

Opis wykonania

Stek z polędwicy wołowej z gnochchi w sosie kremowym i borowikami

baner reklamowy maszynki do mielenia Polędwice opruszamy solą i pieprzem wkładamy do worka próżniowego i dodajemy olej truflowy.Następnie nastawiamy cyrkulator wody na 63stycznie c i na 60min. Wkładamy go do niego i gotujemy .W między czasie kroimy cebulkę w kostkę,siekamy czosnek i kroimy ugotowanego borowika w kostkę,nastawiamy wodę na gnochchi.Na rozgrzanej patelni dodajemy olej wrzucamy cebulkę i po chwili grzyba jak się zeszkli dodajemy czosnek a następnie kremówkę gdy delikatnie się z redukuje dodajemy esencji wołowej i świeżo mielony kolorowy pieprz gdy gnochchi wypłyną na wierzch dodajemy do gęstej konsekwencji sosu gdy połączymy razem i dodamy zioła sos jest gotowy.Na rozgrzanej patelni grillowej robimy kratkę na steku i układamy na talerzu posypać parmezanem i gotowe