Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Stek z polędwicy wołowej z gnochchi w sosie kremowym i borowikami

Składniki

200 g Polędwica wołowa
1/2 szt. Cebula
1 szt. Borowik szlachetny
150 ml Kremówka 20%
1 szt. Czosnek
25 ml Olej truflowy
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 garść Szczypiorek
1 łyżeczka Esencja wołowa
200 g Gnochchi

Opis wykonania

Polędwice opruszamy solą i pieprzem wkładamy do worka próżniowego i dodajemy olej truflowy.Następnie nastawiamy cyrkulator wody na 63stycznie c i na 60min. Wkładamy go do niego i gotujemy .W między czasie kroimy cebulkę w kostkę,siekamy czosnek i kroimy ugotowanego borowika w kostkę,nastawiamy wodę na gnochchi.Na rozgrzanej patelni dodajemy olej wrzucamy cebulkę i po chwili grzyba jak się zeszkli dodajemy czosnek a następnie kremówkę gdy delikatnie się z redukuje dodajemy esencji wołowej i świeżo mielony kolorowy pieprz gdy gnochchi wypłyną na wierzch dodajemy do gęstej konsekwencji sosu gdy połączymy razem i dodamy zioła sos jest gotowy.Na rozgrzanej patelni grillowej robimy kratkę na steku i układamy na talerzu posypać parmezanem i gotowe

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Zdecydowałem się zaserwować stek z kulkami ziemniaczanymi
Radosław
Smakuje wybornie
Aleksandra J
U mnie z ryżem 😊