Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Stek z polędwicy wołowej z gnochchi w sosie kremowym i borowikami

Składniki

200 g Polędwica wołowa
1/2 szt. Cebula
1 szt. Borowik szlachetny
150 ml Kremówka 20%
1 szt. Czosnek
25 ml Olej truflowy
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 garść Szczypiorek
1 łyżeczka Esencja wołowa
200 g Gnochchi

Opis wykonania

Polędwice opruszamy solą i pieprzem wkładamy do worka próżniowego i dodajemy olej truflowy.Następnie nastawiamy cyrkulator wody na 63stycznie c i na 60min. Wkładamy go do niego i gotujemy .W między czasie kroimy cebulkę w kostkę,siekamy czosnek i kroimy ugotowanego borowika w kostkę,nastawiamy wodę na gnochchi.Na rozgrzanej patelni dodajemy olej wrzucamy cebulkę i po chwili grzyba jak się zeszkli dodajemy czosnek a następnie kremówkę gdy delikatnie się z redukuje dodajemy esencji wołowej i świeżo mielony kolorowy pieprz gdy gnochchi wypłyną na wierzch dodajemy do gęstej konsekwencji sosu gdy połączymy razem i dodamy zioła sos jest gotowy.Na rozgrzanej patelni grillowej robimy kratkę na steku i układamy na talerzu posypać parmezanem i gotowe
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych