Stek z polędwicy wołowej
1 porcje
70 min
Średnie
Stek z polędwicy wołowej z gnochchi w sosie kremowym i borowikami
Składniki
200 g Polędwica wołowa
1/2 szt. Cebula
1 szt. Borowik szlachetny
150 ml Kremówka 20%
1 szt. Czosnek
25 ml Olej truflowy
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 garść Szczypiorek
1 łyżeczka Esencja wołowa
200 g Gnochchi
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polędwicy wołowej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Polędwice opruszamy solą i pieprzem wkładamy do worka próżniowego i dodajemy olej truflowy.Następnie nastawiamy cyrkulator wody na 63stycznie c i na 60min. Wkładamy go do niego i gotujemy .W między czasie kroimy cebulkę w kostkę,siekamy czosnek i kroimy ugotowanego borowika w kostkę,nastawiamy wodę na gnochchi.Na rozgrzanej patelni dodajemy olej wrzucamy cebulkę i po chwili grzyba jak się zeszkli dodajemy czosnek a następnie kremówkę gdy delikatnie się z redukuje dodajemy esencji wołowej i świeżo mielony kolorowy pieprz gdy gnochchi wypłyną na wierzch dodajemy do gęstej konsekwencji sosu gdy połączymy razem i dodamy zioła sos jest gotowy.Na rozgrzanej patelni grillowej robimy kratkę na steku i układamy na talerzu posypać parmezanem i gotowe
Komentarze