Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Szparagi z jajkiem gotowanym w woreczku i wędzonym halibutem

Szparagi z jajkiem gotowanym w woreczku i wędzonym halibutem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczne i kolorowe śniadanie bogate w kwasy omega-3.

Składniki

2 szt. Jajka
100 g Wędzony halibut
200 g Szparagi zielone
4 kromki szt. Chleb pełnoziarnisty
2 łyżka Pesto z natki pietruszki
2 łyżka Olej szczypiorkowy
4 szt. Rzodkiewka
2 szczypta Sól himalajska
2 szczypta Pieprz

Opis wykonania

Jajka wbijamy delikatnie do woreczków spożywczych lub folii spożywczej, posypujemy solą himalajską, oregano i pieprzem, a następnie zawijamy tak, aby w woreczku zostało jak najmniej powietrza. Następnie gotujemy w gorącej wodzie przez 4-5 minut, w zależności od wielkości jajek. W między czasie przygotowujemy szparagi – odcinamy zdrewniałe końcówki i blanszujemy w osolonej wodzie. Zblanszowane szparagi i pokrojone w plasterki rzodkiewki polewamy pesto z natki pietruszki i olejem szczypiorkowym. Na szparagach układamy ugotowane jajka, wędzonego halibuta i podajemy z grzankami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych