Naleśniki ze szpinakiem i wędzonym łososiem
4 porcje
35 min
Średnie
Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem.
Składniki
1,5 szklanka mąki pszennej
jajka
250 ml wody gazowanej
150 g jogurtu naturalnego
1 łyżka oleju
100 g mrożonego szpinaku
sól pieprz
300 g Farsz: kremowego śmietankowego serka
250 g wędzonego łososia
ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól pieprz
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
550.8 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
29.3 g
Białko
2.1 g
Sól
4 g
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zmiksować blenderem. Pozostałe składniki na ciasto wymieszać mikserem i dodać szpinak. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni.
Farsz: Serek śmietankowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Naleśniki smarować farszem, następnie układać plastry wędzonego łososia i zwinąć w rulon.
Komentarze