Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Naleśniki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem.

Składniki

1,5 szklanka mąki pszennej
jajka
250 ml wody gazowanej
150 g jogurtu naturalnego
1 łyżka oleju
100 g mrożonego szpinaku
sól pieprz
300 g Farsz: kremowego śmietankowego serka
250 g wędzonego łososia
ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
550.8 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
29.3 g
Białko
2.1 g
Sól
4 g

Opis wykonania

Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zmiksować blenderem. Pozostałe składniki na ciasto wymieszać mikserem i dodać szpinak. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni.

Farsz: Serek śmietankowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

Naleśniki smarować farszem, następnie układać plastry wędzonego łososia i zwinąć w rulon.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Melisa
Przepyszne, nigdy wcześniej takich nie jadłam. Na talerzu wyglądają przepięknie.
Sorganna
Bardzo wykwintne, pasują na jakieś przyjęcie. Wszyscy się nimi zawsze zachwycają.
Oksana
Bardzo dobre i pięknie wyglądają. Można też zrobić z innym farszem.
milenka
Nie widziałam, ze można zrobić takie szpinakowe naleśniki. Wyglądają mega!