Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Naleśniki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem.

Składniki

1,5 szklanka mąki pszennej
jajka
250 ml wody gazowanej
150 g jogurtu naturalnego
1 łyżka oleju
100 g mrożonego szpinaku
sól pieprz
300 g Farsz: kremowego śmietankowego serka
250 g wędzonego łososia
ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
550.8 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
29.3 g
Białko
2.1 g
Sól
4 g

Opis wykonania

1. Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zmiksować blenderem. Pozostałe składniki na ciasto wymieszać mikserem i dodać szpinak. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni. 2. Farsz: Serek śmietankowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 3. Naleśniki smarować farszem, następnie układać plastry wędzonego łososia i zwinąć w rulon.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych