Naleśniki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

4 porcje
35 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zmiksować blenderem. Pozostałe składniki na ciasto wymieszać mikserem i dodać szpinak. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni.
Farsz: Serek śmietankowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Naleśniki smarować farszem, następnie układać plastry wędzonego łososia i zwinąć w rulon.
Komentarze