Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ruskie sprawdzą się jako samodzielny obiad lub jako dodatek do barszczu.

Składniki

2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka gorącej wody
Szczypta soli
1 cebula
300 g półtłustego twarogu
700 g ziemniaków
1 łyżka oleju roślinnego
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonym wrzątku. Następnie rozdrobnij je przy pomocy tłuczka.

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni aż będzie miała złoty kolor.

Twaróg zmiel na maszynce i połącz z ziemniakami i cebulą. Gotowy farsz dopraw do smaku i odstaw do przestudzenia.

Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.

Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę farszu.

Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Polecam podsmażyć przed podaniem. Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku. Bardzo smaczne
Edi
Ten myk z gorącą woda przy zarabianiu ciasta, jest super. Ciasto jest elastyczne bardzo. Uwielbiam!