Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tradycyjne pierogi ruskie

Opis wykonania

Ruskie sprawdzą się jako samodzielny obiad lub jako dodatek do barszczu.

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonym wrzątku. Następnie rozdrobnij je przy pomocy tłuczka.

  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni aż będzie miała złoty kolor.

  3. Twaróg zmiel na maszynce i połącz z ziemniakami i cebulą. Gotowy farsz dopraw do smaku i odstaw do przestudzenia.

  4. Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.

  5. Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę farszu.

  6. Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.