Tradycyjne pierogi ruskie
4 porcje
45 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Tradycyjne pierogi ruskie
Tradycyjne pierogi ruskie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonym wrzątku. Następnie rozdrobnij je przy pomocy tłuczka.
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni aż będzie miała złoty kolor.
Twaróg zmiel na maszynce i połącz z ziemniakami i cebulą. Gotowy farsz dopraw do smaku i odstaw do przestudzenia.
Mąkę przesyp do miski i dodaj sól. Stopniowo dolewaj ciepłej wody cały czas mieszając. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Ciasto rozwałkuj na grubość 2-3 mm. Przy pomocy szklanki wykrawaj kółka. Na każdym umieść łyżkę farszu.
Pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj około 3 minut od wpłynięcia.
Komentarze