Zupa koperkowa na żeberkach wieprzowych
4 porcje
Średnie
Składniki
Zupa koperkowa na żeberkach wieprzowych
Zupa koperkowa na żeberkach wieprzowych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do dużego garnka wrzucamy pokrojone żeberka,dodajrmy ziela angielskie,liście laurowe,zalewamy wodą,lekko solimy,gotujemy wywar ok.60min.na średnim ogniu.W między czasie warzywa obieramy,płuczemy,kroimy w kostkę,koperek szatkujemy.Wywar przecedzamy przez sito.Do wywaru wrzucam warzywa.Na patelni rozgrzewamy margarynę dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy,wsypujemy mąkę pszenną i robimy tak zwaną zasmażkę,dodajemy do zupy energicznie mieszamy aby nie powstały grudki.Śmietanę hartujemy zupą wlewamy z powrotem,doprawiamy do smaku,wrzucamy koperek.Bagietkę kroimy w kostkę i na suchej patelni rumienimy na złoto brązowy kolor.Zupę rozlewamy na talerze,podajemy z grzankami.SMACZNEGO.
Komentarze