Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa koperkowa na żeberkach wieprzowych

Zupa koperkowa na żeberkach wieprzowych
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Z grzankami,Polecam.

Składniki

700g. żeberek wieprzowych
2 pęczki koperku
2 śerdnie marchewki
2 średnie pietruszkI
1/2 średniego selera
1 średnia cebula
150g. śmietany 18%
1 łyżka margaryny
1 płaska łyżka mąki pszennej
1 bagietka na grzanki
sól,świeżo zmielony pieprz,magii do smaku
4-5 liść laurowy 4-5 ziela angielskiego

Opis wykonania

Do dużego garnka wrzucamy pokrojone żeberka,dodajrmy ziela angielskie,liście laurowe,zalewamy wodą,lekko solimy,gotujemy wywar ok.60min.na średnim ogniu.W między czasie warzywa obieramy,płuczemy,kroimy w kostkę,koperek szatkujemy.Wywar przecedzamy przez sito.Do wywaru wrzucam warzywa.Na patelni rozgrzewamy margarynę dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy,wsypujemy mąkę pszenną i robimy tak zwaną zasmażkę,dodajemy do zupy energicznie mieszamy aby nie powstały grudki.Śmietanę hartujemy zupą wlewamy z powrotem,doprawiamy do smaku,wrzucamy koperek.Bagietkę kroimy w kostkę i na suchej patelni rumienimy na złoto brązowy kolor.Zupę rozlewamy na talerze,podajemy z grzankami.SMACZNEGO.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych