Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka zupa-krem, prosta w przygotowaniu, zdrowa i przede wszystkim - bardzo smaczna!

Składniki

1/2 szt. cebula
1 łyżeczka olej rzepakowy
1 szt. marchew
1 szt. pietruszka, korzeń
50 g seler
50 g por
100 g groszek zielony mrożony
2 szt. cukinia
1 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka słonecznik prażony
liście laurowe, pieprz, sól

Opis wykonania

1. Cebulę zarumienić w garnku na rozgrzanym oleju, następnie dodać obrane i pokrojone warzywa (włoszczyznę) oraz liście laurowe. Całość podlać niewielką ilością wody. 2. Garnek przykryć i gotować warzywa ok. 10 minut, po tym czasie dodać groszek i cukinię i gotować jeszcze 10 minut. 3. Zdjąć z ognia, wyjąć liście laurowe i po lekkim przestudzeniu zmiksować zupę na gładki krem. 4. Kolejno dodać jogurt i całość wymieszać, zupę doprawić do smaku, a przed podaniem posypać prażonym słonecznikiem. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Czy ktoś próbował dodać do tej zupy trochę chili?