Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto marchewkowe

Opis wykonania

Dzień Ciasta Marchewkowego nie sposób uczcić inaczej niż pysznym wypiekiem!

Ciasto marchewkowe to wspaniały, puszysty deser. Jeśli masz w domu dodatkowe marchewki, to koniecznie spróbuj tej słodkiej wariacji.



Opis przygotowania:



  1. Margarynę i cukier utrzyj na puszystą pianę.

  2. Makę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. 

  3. Dodawaj po trochu jajka, cukier waniliowy i cynamon, cały czas ucierając.

  4. Na końcu dodaj drobno startą marchewkę.

  5. Formę posmaruj tłuszczem i przełóż do niej ciasto.

  6. Piecz w temperaturze 170-180⁰C przez 30-40 minut.

TIP



  • Gotowe ciasto możesz udekorować lukrem cytrynowym. Wystarczy, że wymieszasz cukier puder z sokiem z cytryny i całośc podgrzejesz, cały czas mieszając, dopóki nie nabierze odpowiedniej konsystencji. Ciasto możesz także przekroić i przełożyć lukrem.

TIP TECHNICZNY



  • Starcie marchewki może być naprawdę męczące i czasochłonne. Idealnym rozwiązaniem będzie skorzystanie z rozdrabniacza, w który wyposażone są blendery marki BOSCH. Przygotowanie ciasta marchewkowego jeszcze nigdy nie było tak proste.