Maślana marchewka z groszkiem
![Maślana marchewka z groszkiem](https://akademiasmaku.pl/storage/7321/conversions/maslana-marchewka-z-groszkiem-4489-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Maślana marchewka z groszkiem
Maślana marchewka z groszkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8595/conversions/ts1dSGOQkk8Ase-thumb.webp)
Groszek i marchewkę (pokrojoną w kostkę) umieść w garnku i zalej wodą.
Dodaj łyżkę masła i gotuj na średniej mocy płyty grzewczej.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8596/conversions/kuMbZUobvufJkp-thumb.webp)
Kiedy warzywa będą miękkie i część wody odparuje, zmniejsz moc palnika.
Mąkę rozmieszaj z wodą (ok. 1/4 szklanki wody), następnie dodaj kilka łyżek wody, w której gotowały się warzywa. Mieszankę wlej do garnka i mieszaj, aż całość zgęstnieje.
Gotowaną marchewkę z groszkiem dopraw do smaku solą i pieprzem.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze