Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Schabowy moczony w mleku

Opis wykonania

Jak zrobić kotlet schabowy, żeby był miękki w środku i chrupiący na zewnątrz? Sekretem jest marynowanie i dodatki. Poznaj przepis na schabowe w mleku i cebuli!

Schabowy moczony w mleku - krok 1

Plastry schabu umyj i osusz. rozbij tłuczkiem na preferowaną grubość. W pojemniku vaccum dołączonego do blendera układaj plastry schabu oraz cebuli. Do pojemnika vaccum wlej mleko, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Przy pomocy końcówki do vaccum usyń powietrze. Mięso odstaw do zamarynowania na minimum godzinę, może być nawet cała noc.

Schabowy moczony w mleku - krok 2

Przygotuj trzy płytkie miski. W jednej miski roztrzep jajka, a w pozostałych dwóch umieść mąkę pszeniczną i bułkę tartą. Wyjmij namoczone plastry schabu z mleka i osusz je delikatnie ręcznikiem papierowym. Oprósz każdy plaster schabu solą i pieprzem z obu stron. Każdy plaster schabu obtocz równomiernie w mące pszennej. Następnie zanurz plaster schabu w ubitym jajku. Na koniec obtocz plaster schabu w bułce tartej, delikatnie dociskając, aby bułka tarta dobrze się przyległa.

Schabowy moczony w mleku - krok 3

W dużym rondlu rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu. Upewnij się, że ilość oleju jest wystarczająca, aby pokryć kotlety schabowe. Kotlety schabowe smaż na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu, kotlety schabowe odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Bosch do kuchni