Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybki,prosty,pyszny makaron spaghetti aglio olio.Polecam.

Składniki

25 dag. makaronu typu spaghetti
8 łyżek oliwy z oliwek
4 fileciki anchois z oliwy
2 ząbki czosnku
1 mała papryczka chilli
10 kapar z ogonkami
3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
3 łyżeczki potartego sera parmezan
sól,pieprz do smaku

Opis wykonania

Makaron gotujemy al' dente według opisu na opakowaniu,odcedzamy na sicie,przelewamy zimną wodą.Na patelni rozgrzewamy oliwę,dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną papryczkę chilli.lekko podsmażamy na małym ogniu tak by czosnek się lekko zrumienił,dodajemy makaron,kapary,fileciki anchois,mieszamy,doprawiamy do smaku.Spaghetti aglio olio wykładamy na talerze posypujemy parmezanem i natką.SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych