Spaghetti Aglio olio peperoncino
4 porcje
30 min
Łatwe
Szybki,prosty,pyszny makaron spaghetti aglio olio.Polecam.
Składniki
25 dag. makaronu typu spaghetti
8 łyżek oliwy z oliwek
4 fileciki anchois z oliwy
2 ząbki czosnku
1 mała papryczka chilli
10 kapar z ogonkami
3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
3 łyżeczki potartego sera parmezan
sól,pieprz do smaku
Spaghetti Aglio olio peperoncino
Spaghetti Aglio olio peperoncino
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron gotujemy al' dente według opisu na opakowaniu,odcedzamy na sicie,przelewamy zimną wodą.Na patelni rozgrzewamy oliwę,dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną papryczkę chilli.lekko podsmażamy na małym ogniu tak by czosnek się lekko zrumienił,dodajemy makaron,kapary,fileciki anchois,mieszamy,doprawiamy do smaku.Spaghetti aglio olio wykładamy na talerze posypujemy parmezanem i natką.SMACZNEGO.
Komentarze