Zupa krem z cukinią, papryką i orzechami

2 porcje
40 min
Łatwe
1 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Zupa krem z cukinią, papryką i orzechami
Zupa krem z cukinią, papryką i orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do małego garnka (rozgrzanego) wlewamy 2 łyżki oliwy. Dodajemy pokrojoną cebulę (może być w kostkę/ pióra - to tak wszystko będzie zblendowane). Jak już jest szklista dodajemy czosnek. Wrzucamy pokrojoną paprykę, cukinię i dalej smażymy. Zalewamy winem. Czekamy aż trochę odparuję alkoholu. Wlewamy bulion, zmniejszamy ogień i dusimy przez 20 minut - aż warzywa będą miękkie. Wszystko blendujemy na gładką masę razem z garstką świeżej bazylii. Podajemy z pokrojonymi orzechami.
Komentarze