Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z grillowanej cukinii

Opis wykonania

Oraz koszyczki z chleba tostowego,kiełkami brokuła,serem mozzarella i pomidorki koktajlowe. Polecam.

Cukinię myjemy,kroimy w półcentymetrowe plastry,kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową.Grillujemy z obu stron,przekładamy do garnka.Ziemniaki,cebulę,marchewkę,obieramy,kroimy w kostkę.Por oczyszczamy,kroimy w cienkie plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy pokrojone warzywa,smażymy kilka minut na średnim ogniu,często mieszamy.Warzywa podsypujemy mąką pszenną,mieszamy,wrzucamy do garnka z cukinią,zalewamy bulionem,dodajemy przeciśnięty przez praską czosnek.Gotujemy na małym ogniu,aż warzywa będą miękkie.W między czasie z kromek odcinamy skórki.Tosty mocno wałkujemy z obu stron tak aby powstały cienkie plastry.Przygotowujemy formę na muffinki (na 12 sztuk). Każde wgłębienie dokładnie smarujemy masłem i ostrożnie wypełniamy kromką chleba tostowego uważając aby chleb się nie połamał.Blachę wkładamy do pieca nagrzanego do 180`C na ok7-10min.Koszyczki wyjmujemy z foremek,wypełniamy kiełkami brokuła,drobno pokrojoną w kostkę mozzarellą,dekorujemy pomidorkami koktajlowymi,posypujemy suszonym oregano. Zupę miksujemy blenderem na gładki krem,doprawiamy do smaku,rozlewamy na talerze,posypujemy posiekaną natką pietruszki,podajemy z koszyczkami.SMACZNEGO. ...