Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pachnąca koprem i kminkiem zupa z ziemniakami. Może nie najładniejsza, ale dla mnie, miłośniczki i kopru i kminku - świetna!

Składniki

500 g ziemniaki
1500 ml bulion
1 łyżka kminek
1 szt. pęczek kopru
1/2 szt. pęczek koperku
1 szt. por biała część
3 łyżka śmietana 18%
3 łyżka masło
1 szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Umyty por pokroić w półplasterki. Do garnka z bulionem (dobrym mięsnym wywarem) włożyć koper, dodać kminek, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu ok 20 minut. Po tym czasie koper usunąć, dodać ziemniaki i por, koperek. Gotować na małym ogniu ok 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Po ugotowaniu, ziemniaki lekko rozgnieść praską do ziemniaków, dodać masło. Do kubeczka wlać śmietanę. Do śmietany dolać parę łyżek gorącej zupy, zamieszać, i dopiero tak zahartowaną mieszankę wlać do garnka z zupą. Doprawić solą i pieprzem, do smaku. Zupę podawać posypaną świeżym koperkiem. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych