Buraczki zasmażane
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 4)
Buraczki zasmażane to smak, którego nie da się zapomnieć! Kolejne, cudowne kulinarne wspomnienie z dzieciństwa, kojarzone szczególnie z niedzielnymi obiadami. Buraczki najczęściej podaje się z kotletem schabowym i ziemniaczkami. ☺ Przywróć dzieciństwo do swojego domu i przygotuj tradycyjne buraczki zasmażane dla siebie i swojej rodziny.
Składniki
1 kg buraków
1 łyżka mąki
2-3 łyżki masła
Sól, pieprz
Sok z połowy cytryny
Buraczki zasmażane
Buraczki zasmażane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Buraczki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Wystudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce (najlepiej na mniejszych oczkach).
W rondelku rozgrzej masło, dodaj do niego mąkę a potem dodaj do zasmażki starte buraczki.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Zasmażane buraczki dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryn.
Komentarze