Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 3)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Buraczki zasmażane to smak, którego nie da się zapomnieć! Kolejne, cudowne kulinarne wspomnienie z dzieciństwa, kojarzone szczególnie z niedzielnymi obiadami. Buraczki najczęściej podaje się z kotletem schabowym i ziemniaczkami. ☺ Przywróć dzieciństwo do swojego domu i przygotuj tradycyjne buraczki zasmażane dla siebie i swojej rodziny.

Składniki

1 kg buraków
1 łyżka mąki
2-3 łyżki masła
Sól, pieprz
Sok z połowy cytryny

Opis wykonania

Buraczki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Wystudzone buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce (najlepiej na mniejszych oczkach).

W rondelku rozgrzej masło, dodaj do niego mąkę a potem dodaj do zasmażki starte buraczki.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Zasmażane buraczki dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryn.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Klasyka niedzielnego obiadu, przepis idealny do schabowego :)
Małgorzata
Klasyczne buraczki to również świetna opcja, gdy mamy dużo gości - wszyscy lubią buraczki:)
MiszelPiszel
Świetnie smakują z kotletami mielonymi.