Dip majonezowy z musztardą
4 porcje
Średnie
Dip z majonezu, octu winnego, oleju słonecznikowego, soku z cytryny i musztardy. Jeśli nie masz zbyt wiele czasu i stawiasz na szybkie danie, to będzie idealnym dodatkiem.
Składniki
żółtka (15 g) oddzielone od niewielkich jajek
10 g octu winnego
200 ml oleju słonecznikowego
10 g soku z cytryny
10 g musztardy
sól i pieprz do smaku
Dip majonezowy z musztardą
Dip majonezowy z musztardą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Upewnij się, że wszystkie składniki mają taką samą temperaturę Przygotowanie: Umieść wszystkie składniki w niewielkim naczyniu i zmiksuj równomiernie blenderem, powoli unosząc i opuszczając stopę włączonego blendera do czasu, aż majonez będzie gotowy. Tak wykonany dip jest też wspaniałym dodatkiem do sałatek.
Komentarze