Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

210 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Kaczka faszerowana jabłkami świetnie sprawdzi się jako obiad na specjalną okazję.

Składniki

1,6 - 1,8 kg kaczki
2 kwaśne jabłka
Majeranek
3 ząbki czosnku
Sól, pieprz

Opis wykonania

1

Kaczkę namaczamy w solance na 12 h (solanka 5 litrów wody 150 g soli).

Przed pieczeniem kaczka powinna mieć temperaturę pokojową.

2

Czosnek siekamy i dobrze nacieramy kaczkę od środka.

Jabłka kroimy w cząstki, doprawiamy majerankiem i pieprzem. następnie faszerujemy kaczkę.

Układamy na blaszce i dolewamy 200 ml wody.

Porada

Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.



Bosh Logo
Bosh
3

Pieczemy w piekarniku początkowo w temperaturze 185 stopni przez 30 min.

Później zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy jeszcze przez 2 godziny.

W trakcie pieczenia podlewamy wytapiającym się tłuszczem.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych