Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pierogi ruskie to klasyczny przysmak polsko-ukraiński. Polskie ziemniaki i ser biały tworzą zaskakujące połączenie, które odnajdziemy właśnie w pierogach ruskich.

Składniki

300 g Mąka pszenna
2 szt. Jajka
50 ml Olej
50 ml Woda
500 g Biały ser
5 szt. Ziemniaki
2 szt. Cebula
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
100 g Słonina

Opis wykonania

  1. Do ugotowanych ziemniaków dodaj drobno posiekaną, zeszkloną na maśle cebulę.
  2. Następnie wymieszaj je z pozostałymi składnikami.
  3. Na stolnicy wysyp mąkę, wymieszaj ją z letnią wodą.
  4. Wyrób ciasto, następnie je rozwałkowuj.
  5. Wycinaj kółka, nakładaj na nie farsz.
  6. Zlep pierogi i gotuj w osolonej wodzie, do momentu aż wypłyną na wierzch.
  7.  Podawaj z roztopionym masłem lub skwarkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych