Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sałatka Colesław jest jedną z bardziej znanych i lubianych surówek na świecie. Jej podstawowym składnikiem jest biała kapusta, którą w kuchni polskiej rzadko wykorzystujemy na surowo. Ja przyrządzam tę sałatkę zarówno jako osobne danie np. w formie lunchu do pracy, ale też jako dodatek do domowych burgerów i wszelkiego rodzaju zdrowego fast-foodu własnej roboty.

Składniki

200 g - kapusty białej, młodej
100 g - czerwonej kapusty
1 szt. - marchewki
1 szt. - cebuli
100 g - jogurtu naturalnego
150 ml - majonezu
0,5 łyżki - chrzanu
- sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Z kapusty usuń zewnętrzne liście, wykrój twardą środkową część i pokrój na kawałki.

2

Następnie przy pomocy robota kuchennego z przystawką do szatkowania poszatkuj cienko.

Marchewkę i cebulę obierz, a następnie zetrzyj przy pomocy robota na tarce o większych oczkach.

Porada

Jak bez trudnu poszatkować kapustę? Skorzystaj z robota kuchennego MUM marki Bosch!



Bosh Logo
Bosh
3

W misce wymieszaj jogurt naturalny, majonez i chrzan.

Następnie połącz warzywa z sosem.

4

Sałatkę dopraw solą i pieprzem do smaku.

Odstaw na ok 30 minut, aby składniki się przegryzły.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Uwielbiam w lato do grilla, ciekawy pomysł na dodanie czerwonej kapusty.
Magda
Do obiadu najlepsza!
Babeczka
Nie dodawałam wcześniej chrzanu a warto nadaje wyrazistości
Babeczka
Jeszcze tylko magiczny proces przegryzania i obiadek będzie palce lizać
Radosław
Super sałatka. Najlepsza w połączeniu z ziemniakami i schabowym
Radosław
W mojej wersji tylko z kapusty białej
Bacardi
Świetny dodatek do obiadu
Aleksandra J
Super dodatek do obiadu
fiziowaaa
Colesław z czerwonej kapusty to dla mnie nowość, ale też równie smaczny co z białej :D