


Szybka w przygotowaniu, niezwykle aromatyczna i naładowana witaminami sałatka na bazie soczystego kurczaka, zdrowej kaszy i świeżych warzyw.
1. Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą, pieprzem, świeżym, posiekanym tymiankiem i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oleju kokosowym. 2. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. 3. Nektarynki obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. 4. Ogórka obrać ze skóry, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. 5. Migdały zalać wrzątkiem pozostawić na kilka minut, a następnie obrać ze skórki i drobno posiekać. 6. Rzodkiewkę umyć i pokroić w półplasterki. 7. Szczypiorek i natkę z pietruszki drobno posiekać. 8. Sos: Wszystkie składniki sosu przełożyć do słoika, dobrze zakręcić i energicznie potrząsnąć kilka razy żeby elementy sosu dobrze się wymieszały. 9. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.