Zupa cebulowa
![Zupa cebulowa](https://akademiasmaku.pl/storage/7593/conversions/zupa-cebulowa-4765-single.webp)
3 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obierz i drobno pokrój.
Masło rozgrzej w garnku, dodaj cebulę i duś pod przykryciem aż zmięknie i zacznie się rozpadać. W międzyczasie dolej niewielką ilość wody, aby zawartość się nie przypaliła.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Cebulę przełóż do większego garnka i zalej wywarem. Gotuj wszystko jeszcze kilkanaście minut. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną suszonego tymianku.
Tak przygotowaną zupę możesz podawać w tej formie lub zblendować, jeśli jest taka konieczność.
Komentarze