Zupa kalafiorowa
8 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa kalafiorowa
Zupa kalafiorowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso oczyść i umyj, przełóż do garnka z wodę, gotuj na średnim ogniu ok. godziny. Po tym czasie zdejmij szumowiny, przecedź wywar do czystego garnka, używając gazy lub sitka.
Warzywa pokrój w średnią kostkę, kalafiora podziel na małe różyczki. Do bulionu dodaj warzywa (bez kalafiora) i gotuj ok. 15 minut. Dodaj różyczki kalafiora i gotuj kolejne 10 minut. Warzywa nie powinny być rozgotowane.
Porada
Obawiasz się, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Do gotowej zupy dodaj śmietanę, posiekany koperek, dopraw ją solą i pieprzem.
Komentarze