Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa kalafiorowa

Opis wykonania

Zupa kalafiorowa uratuje cię zawsze wtedy, gdy nie masz pomysłu na obiad. Wystarczą świeże lub mrożone kalafiory, kilka ziemniaków lub fasolka szparagowa, by uzyskać smaczne i pożywne danie, które napełni brzuchy wszystkich domowników.

Zupa kalafiorowa - krok 1

Mięso oczyść i umyj, przełóż do garnka z wodę, gotuj na średnim ogniu ok. godziny. Po tym czasie zdejmij szumowiny, przecedź wywar do czystego garnka, używając gazy lub sitka.

Zupa kalafiorowa - krok 2

Warzywa pokrój w średnią kostkę, kalafiora podziel na małe różyczki. Do bulionu dodaj warzywa (bez kalafiora) i gotuj ok. 15 minut. Dodaj różyczki kalafiora i gotuj kolejne 10 minut. Warzywa nie powinny być rozgotowane.

Zupa kalafiorowa - krok 3

Do gotowej zupy dodaj śmietanę, posiekany koperek, dopraw ją solą i pieprzem.

Bosch do kuchni