Zupa koperkowo-cukiniowa
4 porcje
30 min
Łatwe
Smaczna i lekka zupa, łatwa w ykonaniu, robi sie ekspresowo,można do niej wykorzystać rosół,który został z niedzielnego obiadu
Składniki
1 l bulion
1 szt. cukinia
1 garść koperek
1 szt. marchew
1 szczypta pieprz
Zupa koperkowo-cukiniowa
Zupa koperkowo-cukiniowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowujemy bulion warzywny (może być też np.na korpusie drobiowym) lub rosół.
Cukinię i marchew dokładnie myjemy i szatkujemy na tarce o średnich oczkach. Starte warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu i gotujemy kilka minut, aż zmiękną. Na końcu do zupy dodajemy posiekany drobno koperek i jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem
Komentarze