Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z kalarepy

Opis wykonania

Zupa z kalarepy to doskonały pomysł na pyszny wiosenny obiad. Zupa ma delikatny smak, a dodatkami są lekko chrupiące warzywa. Będzie nie tylko smacznie, ale także bardzo zdrowo.

Zupa z kalarepy - krok 1

Kalarepę obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i podduś warzywa.

Zupa z kalarepy - krok 2

Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. W garnku zagotuj wywar, dodaj pokrojone warzywa i fasolkę.

Gotuj na płycie grzewczej 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj podduszoną na maśle kalarepę i cebulę.

Chochlę zupy zmiksuj na gładki krem blenderem i wlej do garnka.

Dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 2–3 minuty.

Zupa z kalarepy - krok 3

Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.

Bosch do kuchni