Zupa z kalarepy

4 porcje
60 min
Łatwe
3.89 (Liczba ocen: 9)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa z kalarepy
Zupa z kalarepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Kalarepę obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i podduś warzywa.

Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. W garnku zagotuj wywar, dodaj pokrojone warzywa i fasolkę.
Gotuj na płycie grzewczej 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj podduszoną na maśle kalarepę i cebulę.
Chochlę zupy zmiksuj na gładki krem blenderem i wlej do garnka.
Dodaj śmietankę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 2–3 minuty.

Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.
Komentarze