Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zastanawiasz się, co przygotować na obiad? Wypróbuj przepis na przepyszną zupę krem z brokułów. To lekkie danie idealnie sprawdzi się na letni obiad

Składniki

1 szt. - brokuła
2 ząbki - czosnku
0,5 l - bulionu
60 ml - śmietany kremówki 30%
- sól i pieprz
1 szt. - ziemniaka
- koperek

Opis wykonania

Podsmaż na patelni ząbki czosnku, a następnie dodaj go do garnka. Następnie zalej go bulionem.

Dodaj do gotującego się bulionu ziemniaka i pokrojonego brokuła (różyczki). Warzywa mają się gotować, aż będą al dente.

Dolej śmietanki kremówki.

W następnym kroku zblenduj wszystko, aż uzyskasz gładką konsystencję. Dopraw solą i pieprzem. Udekoruj koperkiem.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Zamrożone brokuły przemieniłem w pyszną zupę. Do smaku dodałem trochę parmezanu!
Skaczacaowca
Brakowało mi przypraw dlatego do swojej dodałam curry aby podbić smak. Proste a smaczne :)