Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Piekarniki

Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół
Biszkopt z galaretką
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4.83

Boczek pieczony
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

100 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Chipsy z batatów
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Pasztet drobiowy
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

165 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Suflet czekoladowy
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Tarta z mascarpone
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

105 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.33

Blok czekoladowy
Ilośc porcji

8

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4

Creme brulee
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Ciasto Snikers
Ilośc porcji

8

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5

Ligawa wołowa
Ilośc porcji

6

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3.56

Nachosy
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.83

Piekarnik to ważna część wyposażenia każdej kuchni. Nowoczesne modele posiadają wiele funkcji, które ułatwiają pieczenie i skracają jego czas. A przecież wielu z nas zależy na łatwym i szybkim przygotowywaniu potraw. Dania z piekarnika nie muszą być „zwykłe”. Mięsa pieczone w piekarniku będą aromatyczne, soczyste i delikatne, jeśli piecze się je przez odpowiedni czas. Do tego celu w nowoczesnych piekarnikach stosuje się czujniki temperatury. Mierzą ją w kilku miejscach mięsa, kontrolując czas i moc grzania. Wszystko po to, żeby kolacja czy obiad z piekarnika były pyszne. A gwarancją dobrego smaku są sprawdzone przepisy. Takie właśnie zebraliśmy w tej sekcji Akademii Smaku. Poznaj nasze pomysły na dania z piekarnika.

Jak dodać pary w swojej kuchni? Korzystając z piekarnika z funkcją pary. Takie pieczenie pozwala składnikom zachować jak najwięcej substancji odżywczych. Potrawy są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Innym udogodnieniem są sensory utrzymujące odpowiedni poziom wilgotności w piekarniku. Zapobiega to wysychaniu pieczonego ciasta i zachowuje wilgotność w środku. Takie ciasta są najsmaczniejsze, prawda? Sprawdź nasze przepisy na ciasta, które udadzą się w każdym piekarniku: fit ciasto z batatów lub bardziej kaloryczny suflet pistacjowy albo buraczkowe mufinki. Co powiesz na danie z piekarnika w formie chipsów z pasternaku albo faszerowanych kwiatów cukinii? Jesteśmy pewni, że nasze przepisy sprawią Ci przyjemność. Smacznego!