Kopytka jaglane
2 porcje
45 min
Łatwe
Proste danie dla osob uwielbiających kasze jaglaną bądź dla osob z nietolerancja pokarmowymi np. na jajka , pszenicę
Składniki
1 szklanka kasza jaglana
200 g Szpinak świerzy
1 szklanka Pomidorki koktajlowe
1 garść Słonecznik prazony
1 łyżka Oliwa
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 łyżka Czosnek
Kopytka jaglane
Kopytka jaglane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Podaję przepis , 1 szkl kaszy , ugotować a właściwie rozgotować kaszę jaglaną i żeby była gęsta , zblendować z dowolnymi przyprawami , następnie wylać zblendowaną kasze do płaskiego z brzegami naczynia tak mniej więcej żeby grubość masy miała z 2cm. Następnie chłodzimy, jak stężeje to kroimy w kostkę i odsmażamy na oliwie . Gdy się zarumienią kostki kaszy dodajemy świeży szpinak , sól , pieprz i czosnek. Wykładamy na talerz dodajemy małe pomidorki i uprażonych słonecznik
Komentarze