Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste danie dla osob uwielbiających kasze jaglaną bądź dla osob z nietolerancja pokarmowymi np. na jajka , pszenicę

Składniki

1 szklanka kasza jaglana
200 g Szpinak świerzy
1 szklanka Pomidorki koktajlowe
1 garść Słonecznik prazony
1 łyżka Oliwa
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 łyżka Czosnek

Opis wykonania

Podaję przepis , 1 szkl kaszy , ugotować a właściwie rozgotować kaszę jaglaną i żeby była gęsta , zblendować z dowolnymi przyprawami , następnie wylać zblendowaną kasze do płaskiego z brzegami naczynia tak mniej więcej żeby grubość masy miała z 2cm. Następnie chłodzimy, jak stężeje to kroimy w kostkę i odsmażamy na oliwie . Gdy się zarumienią kostki kaszy dodajemy świeży szpinak , sól , pieprz i czosnek. Wykładamy na talerz dodajemy małe pomidorki i uprażonych słonecznik
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych