Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 4)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kopytka to sycący i smaczny obiad, który smakuje zarówno najmłodszym, jak i dorosłym. Wypróbuj prosty przepis na tradycyjne kopytka!

Składniki

500 g ugotowanych ziemniaków
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko

Opis wykonania

Ziemniaki zmiel w maszynce na drobnym oczku.

Do masy ziemniaczanej dodaj jajko oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj masę i zagnieć ciasto.

Porada

Dzięki robotowi Maxxxi Mum z łatwością zmienisz ziemniaki i przygotujesz ciasto.



Bosh Logo
Bosh

Z ciasta formuj wałki, a następnie pokrój je na 2-3 cm kawałki.

Kopytka gotuj w osolonym wrzątku przez około 4 minuty od wpłynięcia kopytek na powierzchnię.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Tradycyjny i sprawdzony przepis
Edi
Wychodzą mięcitkie. Pycha
Babeczka
Uwielbiamy wszelakie kluski :) kopytka z okrasom to jest to
MiszelPiszel
Smakuje jak u mamy! Podane z Kapustą i okrasą.
Monka
Najlepszy i najprostszy przepis na świecie
Małgorzata
Klasyczne kopyta do jedzenia samodzielnie albo jako baza dla wielu obiadów. Prosto z wody lub odsmażone na masełku. Zawsze robię na zapas ale i tak znikają w okamgnieniu
Radosław
Wystarczy podsamzony boczek i trochę sałatki.