Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa ziemniaczana

Opis wykonania

Zupa ziemniaczana z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Przygotujesz ją z warzyw korzeniowych, podsmażonej cebuli i czosnku oraz wędzonego boczku, który nadaje zupie cudowny smak i aromat. Do tego odrobinę majeranku i pyszny, pożywny obiad gotowy.

Zupa ziemniaczana - krok 1

Ziemniaki, marchew, seler oraz pietruszkę obierz i umyj, a następnie pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobno, a boczek potnij w paski.

Zupa ziemniaczana - krok 2

W dużym garnku rozgrzej masło, zeszklij cebulę i czosnek, dodaj boczek i podsmaż.

Do garnka wrzuć warzywa i podsmaż 2-3 minuty. Wlej bulion i gotuj, aż warzywa będą miękkie.

Zupa ziemniaczana - krok 3

Garnek zestaw z ognia. Zupę zabiel śmietaną i dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.