Zupa ziemniaczana

4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa ziemniaczana
Zupa ziemniaczana
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ziemniaki, marchew, seler oraz pietruszkę obierz i umyj, a następnie pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj drobno, a boczek potnij w paski.

Na płycie grzewczej ustaw duży garnek i rozgrzej w nim masło, zeszklij cebulę i czosnek, dodaj boczek i podsmaż.
Do garnka wrzuć warzywa i podsmaż 2–3 minuty. Wlej bulion i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.


Garnek zestaw z płyty. Zupę zabiel śmietaną i dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Komentarze