Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aromatyczna, rozgrzewająca i delikatnie słodka sałatka idealna na jesienne wieczory.

Składniki

1 szt. duży filet z piersi z kurczaka
150 g dyni
200 g sałaty
2 łyżka nasion słonecznika
1 garść żurawiny
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1 łyżeczka kuminu
1/2 łyżeczka imbiru

Opis wykonania

Lekka sałatka to idealna propozycja na kolację. Słodka dynia doskonale komponuje się z orientalnymi i korzennymi przyprawami, w których zamarynowano kurczaka.

Opis wykonania

Kurczaka pokrój w kostkę lub cienkie paski i zamarynuj w sosie sojowym oraz przyprawach. Odstaw na kilka minut. W tym czasie dynię pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Żurawinę pokrój na mniejsze kawałki. Słonecznik podpraż na suchej patelni. Następnie, gdy już wszystkie składniki będą gotowe, na tej samej patelni usmaż kurczaka. Na talerzu ułóż warstwami sałatę, następnie odsączoną dynię, kurczaka, żurawinę i na koniec słonecznik.

TIP

W przepisie możesz wykorzystać marynowaną dynię.
Słonecznik dodaj do sałatki zaraz przed podaniem. Jeśli będzie zbyt długo w sałatce może zgorzknieć.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy