Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fasolka po bretońsku

Opis wykonania

Tradycyjne polskie danie w nowej, zdrowszej wersji.

Wbrew pozorom tradycyjne danie może być jednocześnie smaczne, apetyczne i zdrowe. Wystarczy starannie dobrać składniki i określić właściwe proporcje. Ten przepis pokochają wszyscy, nawet miłośnicy tradycyjnych i dobrze znanych starych smaków. 

Cebulę i czosnek obierz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa podsmaż delikatnie na maśle, dodając kolejno pokrojoną kiełbasę i boczek. Składniki smaż na małym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Po upływie wyznaczonego czasu dodaj fasolę i pomidory. Duś pod przykryciem ok 30 minut.

TIP:

Jeśli lubisz zdecydowane i ostre smaki dodaj do kilka kropel tabasco.

 

Bosch do kuchni