Fasolka po bretońsku
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wbrew pozorom tradycyjne danie może być jednocześnie smaczne, apetyczne i zdrowe. Wystarczy starannie dobrać składniki i określić właściwe proporcje. Ten przepis pokochają wszyscy, nawet miłośnicy tradycyjnych i dobrze znanych starych smaków.
Cebulę i czosnek obierz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa podsmaż delikatnie na maśle, dodając kolejno pokrojoną kiełbasę i boczek. Składniki smaż na małym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Po upływie wyznaczonego czasu dodaj fasolę i pomidory. Duś pod przykryciem ok 30 minut.
TIP:
Jeśli lubisz zdecydowane i ostre smaki dodaj do kilka kropel tabasco.
Komentarze