Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Shoyu Ramen

Opis wykonania

Shoyu Ramen z piersią z kurczaka smażoną w panierce panko, marynowanym, ugotowanym jajkiem, grzybami mun, kukurydzą, cebulą dymką i makaronem.

Wywar: Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy mięso z kurczaka, mięso wołowe i gotujemy na małym ogniu około godzinę. W trakcie gotowania pozbywamy się "szumowin". Po tym czasie dodajemy cebulę opaloną na ogniu, pokrojone warzywa: marchewkę, pora, pietruszkę, selera. Gotujemy wszystko jeszcze około 1,5 godziny na małym ogniu. Po tym czasie odcedzamy nasz wywar. Do garnka wlewamy łyżkę oleju sezamowego i wrzucamy drobno posiekany imbir i czosnek i podsmażamy tak aby nie spalić czosnku. Dodajemy sos sojowy i całość zalewamy naszym wywarem. Przyprawiamy pieprzem cayenne, cukrem i dodajemy sezam. Dodatki: 2 jajka gotujemy około 7 minut, wyciągamy i wsadzamy do zimnej wody. Obieramy wkładamy do woreczka strunowego i zalewamy 6 łyżkami wody, 2 łyżkami sosu sojowego i 2 łyżkami mirin. Filety z kurczaka tniemy na kawałki, wkładamy do rozmąconego jajka, obtaczamy w panierce panko i smażymy na głębokim tłuszczu. Suszone grzyby mun zalewamy wodą zgodnie z opisem na opakowaniu. Makaron ramen gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ramen: Do miski nakładamy porcję makaronu, zalewamy wywarem, dodajemy dodatki: jajko, kawałki kurczaka, grzyby mun, posiekaną dymkę i kukurydzę. Itadakimasu!