Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa cebulowa wg Kamila Poręby

Opis wykonania

Zupa cebulowa to doskonałe, rozgrzewające danie doskonałe na chłodne, jesienne wieczory.

  1. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
  2. Cebulę duś w garnku razem z połową kostki masła.
  3. Dopraw sola i pieprzem.
  4. Gdy cebula uzyska lekko brązowo- złocisty kolor dolej do niej 2 szklanki wrzątku.
  5. Dodaj kostkę bulionową.
  6. Całość dopraw tymiankiem.
  7. Gotuj około 10 minut, następnie zmiksuj całość blenderem.
  8. W czasie, gdy zupa się gotuje, pokrój kajzerki, posmaruj je lekko masłem i połóż na nie starty, żółty ser.
  9. Tak przygotowane bułki, włóż do piekarnika na około 5 minut (albo do momentu aż ser się rozpuści.
  10. Zupę podawaj w bulionówkach wraz z grzanką serową.

Smacznego!