Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa cebulowa to doskonałe, rozgrzewające danie doskonałe na chłodne, jesienne wieczory.

Składniki

2 kg Cebula
1 l Bulion warzywny
4 szt. Bułki
1 garść Pietruszka
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Kurkuma
250 g Masło
1 garść Tymianek

Opis wykonania

  1. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
  2. Cebulę duś w garnku razem z połową kostki masła.
  3. Dopraw sola i pieprzem.
  4. Gdy cebula uzyska lekko brązowo- złocisty kolor dolej do niej 2 szklanki wrzątku.
  5. Dodaj kostkę bulionową.
  6. Całość dopraw tymiankiem.
  7. Gotuj około 10 minut, następnie zmiksuj całość blenderem.
  8. W czasie, gdy zupa się gotuje, pokrój kajzerki, posmaruj je lekko masłem i połóż na nie starty, żółty ser.
  9. Tak przygotowane bułki, włóż do piekarnika na około 5 minut (albo do momentu aż ser się rozpuści.
  10. Zupę podawaj w bulionówkach wraz z grzanką serową.

Smacznego!

 

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Jest to bardzo ciekawe podejście do tej zupy.