Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sezonowa zupa koperkowa, lekka i smaczna.

Składniki

2 l bulion drobiowy
2 szt. pęczek koperku zielonego świeżego
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżka masło klarowane
100 ml śmietana 30%

Opis wykonania

Koperek płuczemy i drobno siekamy, połowę wrzucamy na roztopione masło chwilę smażymy i dodajemy do wrzącego wywaru drobiowego, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy resztę koperku i wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z drobnym makaronem zaraz po ugotowaniu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babylington
Bardzo aromatyczna i pożywna.
Ewusia1222
U mnie suszony niestety- ale zupka wyszła bardzo dobra :)