Batatowe kopytka
4 porcje
150 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Kopytka z batata w towarzystwie masła migdałowego i piersi z kurczaka
Składniki
2 szt. Bataty
1 szt. Jajko
75 g Mąka kukurydziana
25 g Mąka z ryżu brązowego
1/2 łyżeczka Kurkuma
1 łyżeczka Masło klarowane
150 g Mąka jaglana
Batatowe kopytka
Batatowe kopytka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bataty upiec w foli ok 45 min.
Ostudzone bataty blendujemy, dodajemy resztę składników ( mąki jaglanej trochę zostawić do podsypania) wyrabiamy ciasto, będzie troszkę inne niz na klasyczne kopytka, bardziej miękkie. Formujemy wałek, kroimy kopytka, gotujemy ( o 2 min) w wodzie z masłem i zajdamy z ulubionymi dodatkami. U mnie podane z masłem migdałowym i smażona na oleju kokosowym piersią z kurczaka, kopytka po wystudzeniu również można podsmazyć, Wbrew pozorom bardzo szybko się je robi.Jeżeli uznacie , ze ciasto wymaga więcej mąki, po prostu ją dodajcie
Komentarze