Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kopytka z batata w towarzystwie masła migdałowego i piersi z kurczaka

Składniki

2 szt. Bataty
1 szt. Jajko
75 g Mąka kukurydziana
25 g Mąka z ryżu brązowego
1/2 łyżeczka Kurkuma
1 łyżeczka Masło klarowane
150 g Mąka jaglana

Opis wykonania

Bataty upiec w foli ok 45 min. Ostudzone bataty blendujemy, dodajemy resztę składników ( mąki jaglanej trochę zostawić do podsypania) wyrabiamy ciasto, będzie troszkę inne niz na klasyczne kopytka, bardziej miękkie. Formujemy wałek, kroimy kopytka, gotujemy ( o 2 min) w wodzie z masłem i zajdamy z ulubionymi dodatkami. U mnie podane z masłem migdałowym i smażona na oleju kokosowym piersią z kurczaka, kopytka po wystudzeniu również można podsmazyć, Wbrew pozorom bardzo szybko się je robi.Jeżeli uznacie , ze ciasto wymaga więcej mąki, po prostu ją dodajcie
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych