Gołąbki z kapustą pekińską
4 porcje
90 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Szybkie obiady są bardzo wygodne, ale czasami warto spędzić w kuchni trochę więcej czasu i przygotować takie cudo jak gołąbki z kapustą pekińską.
Składniki
500 g Mięso wieprzowe mielone z szynki
100 g Ryż brązowy
20 g Kasza kukurydziana
1 szt. Jajko
250 g Kapusta pekińska
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz Cayenne
500 g Passata pomidorowa
Gołąbki z kapustą pekińską
Gołąbki z kapustą pekińską
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ryż ugotować, ostudzić, połowę zblendowac,kapustę pekińską poszatkować, posolic,zostawić na 30 min, powstały sok wylać,dobrze odcisnac z nadmiaru soku. Mięso ,kapustę, ryż i przyprawy połączyć, dodać jajko i kasze dobrze wymieszać, zwilżonymi rękoma formować kotlety, podsmażyc z obu stron na oleju kokosowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać passatę ( przecier pomidorowy) i piec ( dusić) w piekarniku ok 45 min lub piec na papierze pergaminowym. Pilnowć .
Komentarze