Gołąbki z kapustą pekińską

4 porcje
90 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Gołąbki z kapustą pekińską
Gołąbki z kapustą pekińską
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ryż ugotować, ostudzić, połowę zblendowac,kapustę pekińską poszatkować, posolic,zostawić na 30 min, powstały sok wylać,dobrze odcisnac z nadmiaru soku. Mięso ,kapustę, ryż i przyprawy połączyć, dodać jajko i kasze dobrze wymieszać, zwilżonymi rękoma formować kotlety, podsmażyc z obu stron na oleju kokosowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać passatę ( przecier pomidorowy) i piec ( dusić) w piekarniku ok 45 min lub piec na papierze pergaminowym. Pilnowć .
Komentarze