Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybkie obiady są bardzo wygodne, ale czasami warto spędzić w kuchni trochę więcej czasu i przygotować takie cudo jak gołąbki z kapustą pekińską.

Składniki

500 g Mięso wieprzowe mielone z szynki
100 g Ryż brązowy
20 g Kasza kukurydziana
1 szt. Jajko
250 g Kapusta pekińska
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz Cayenne
500 g Passata pomidorowa

Opis wykonania

Ryż ugotować, ostudzić, połowę zblendowac,kapustę pekińską poszatkować, posolic,zostawić na 30 min, powstały sok wylać,dobrze odcisnac z nadmiaru soku. Mięso ,kapustę, ryż i przyprawy połączyć, dodać jajko i kasze dobrze wymieszać, zwilżonymi rękoma formować kotlety, podsmażyc z obu stron na oleju kokosowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać passatę ( przecier pomidorowy) i piec ( dusić) w piekarniku ok 45 min lub piec na papierze pergaminowym. Pilnowć .

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Ciekawa propozycja
Aleksandra J
Super, smakują jak gołąbki a dużo mniej pracy 😊